Om oss

CARE

GOSPEL


Offesielle hjemmeside

La deg begeistre

SYNG

Med  Sang,

musikk og glede.


HISTORIE

 Harstad, langt oppe i Nord-Norge,


ca 1400km fra Oslo, og bare et lite steinkast i fra Polarsirkelen

Koret ble grunnlagt i 2002 som «Rainbow Gospelkor», ett bedriftskor for Rainbow Hotell Harstad. Ideskaperne; Prest, selger og dirigent Knut Olaf Frikstad satt i møte med hotelldirektør og ildsjel Ole-Johnny Korsgaard.  De fant ut at de savnet noe som kunne samle hele hotellet i ett fellesskap. Det endte med ett kor hvor alle ansatte på hotellet ble med.

Da hotellkjeden skiftet navn til Thon, ble det også navneendring for koret. "Rainbow Gospelkor" ble til "Thon Gospelkor". Ettersom tiden gikk ble andelen av korets medlemmer, som var ansatte på hotellet, redusert og det kom inn nye folk utenfra. Koret gikk fra å være over 60 medlemmer, til å bli en fast gruppe på ca. 30-35 sangere.

I 2008 kom den siste navneendringen. Koret bestemte seg for å løsrive seg fra hotellet og det nye navnet ble da "Care Gospel". Midt i 2008 trakk Knut Olaf Frikstad seg ut og det ble et dirigentskifte. Etter mye leting kom koret over en mann med navn Wolfgang Schmitt. Scmitt, en tysk dirigent og musiker, som jobbet som kantor i Harstad kirke. Han overtok taktstokken og fikk koret inn på en sti som krevde mer av koristene, teknisk og musikkmessig. Det ble store foradringer i reportuar og stil. Schmitt holdt takten i 4 år.

I 2012 overtok Dominique Guyot dirigentansvaret. Hun har frem til nå med sin sangpedagogiske bakgrunn, hevet den sangtekniske delen i koret til et nivå som koret er stolte av og som blir bemerket i kormiljøer, både her hjemme og i utlandet.

I årene siden oppstarten har koret hatt gleden av å samarbeide med en masse storheter i musikkverdenen som: London Community Gospel Choire, kjent fra blant annet som koret som korer i Disneys «Lion King». GospelCompagniet & Jardar Johansen, Heine Totland & Gisle Børge Styve, Maria Haukaas Mittet & Hans Marius Mittet og mange flere og har fått sunget i kulturhus og kirker, både nært og fjernt, i Norge, Tyskland og England.